Χανιά, ένα μωσαϊκό πολιτισμών και φυσικών τοπίων

Χανιά, ένα μωσαϊκό πολιτισμών και φυσικών τοπίων. Από το Ακρωτήρι με τα όμορφα Μοναστήρια και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, την παλιά πόλη και τον εξωτικό Μπάλο, από την υπέροχη παραλία της Σούγιας και το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς, τα Χανιά σας καλωσορίζουν με μία ρακή και σας υπόσχονται αξέχαστες εμπειρίες.

Τα Χανιά θα σας κλέψουν την καρδιά με την πρώτη ματιά. Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Σαρακηνοί, Ενετοί, Τούρκοι πέρασαν πριν από εσάς, δημιουργώντας αυτή την πολυπολιτισμική γωνιά της Κρήτης.


Ανακαλύψτε, σαν άλλος Οδυσσέας, βήμα βήμα τα μυστικά των Χανίων

Ανακαλύψτε, σαν άλλος Οδυσσέας, βήμα βήμα τα μυστικά των Χανίων. Περπατήστε στο καταπράσινο Ακρωτήρι με τα υπέροχα προσεκτικά διατηρημένα παλιά μοναστήρια, από τα αρχαιότερα της Κρήτης, κολυμπήστε στις διάσημες παραλίες του Σταυρού όπου χόρευε ο Ζορπάς και ο Αντονυ Κουϊν, αλλά και του Καλαθά, στο Μαράθι, το Λουτράκι και τα Σεϊτάν λιμάνια.


Στά νότια των Χανίων

Στά νότια των Χανίων, το διάσημο σε όλο τον πλανήτη φαράγγι της Σαμαριάς, ο Φάραγγας, σας προσκαλεί στην περιπέτεια.

Εκεί στο νότο, στην πανέμορφη παραλία της Σούγιας που είναι πάντα σχεδόν καλοκαίρι, κάντε την βουτιά σας καταγάλανα νερά του Κρητικού Πελάγους. Μετά πιείτε την παγωμένη μπύρα σας, απολαύστε γλυκές και αλμυρές αμαρτίες στο Lotos café μπροστά στην θάλασσα και αφεθείτε στην μαγεία του γαλάζιου.


Δοκιμάστε την Κρητική κουζίνα

Δοκιμάστε την Κρητική κουζίνα. Εδώ θα καταλάβετε γιατί η κρητική κουζίνα έχει κατακτήσει τον κόσμο. Απολαύστε τοπικές συνταγές της Κρήτης, όπως τσιγαριαστό, μπουρέκι, καλιτσούνια, πιλάφι, ντάκος, αλλά και εξαιρετικό κρέας στα κάρβουνα.


Στην παλιά πόλη των Χανίων

Για τελευταίο αφήσαμε την παλιά πόλη των Χανίων. Ανακαλύψτε βήμα βήμα τα μυστικά της. Κάθε στενό και έκπληξη, κάθε βόλτα και εμπειρία. Σταθείτε δίπλα στον φάρο του λιμανιού των Χανίων, το ενετικό έργο του 16ου αιώνα, που θυμίζει καρτ-ποστάλ. Θαυμάστε αξιοθέατα σημαντικά, όπως το τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν Μπέη ή Γιαλί Τζαμισί, το ανακαινισμένο Μεγάλο Αρσενάλι, τη Σπλάνζια -τον παλιό τουρκομαχαλά που διατηρεί το χρώμα του, τα Ταμπακαριά όπου ακόμα λίγοι τεχνίτες επεξεργάζονται τα δέρματα όπως παλιά.

Μιλήστε με τους ντόπιους, ακούστε τις ιστορίες τους, και δημιουργείστε μια μοναδική εμπειρία που θα φυλάξετε στην καρδιά σας για πολλά χρόνια…

Ένα είναι σίγουρο, ότι τα Χανιά θα σας μαγέψουν και θα σας περιμένουν ξανά, ώστε σαν άλλος Οδυσσέας να συνεχίσετε το μαγευτικό ταξίδι.