Βοτανικό Πάρκο Χανίων

Βοτανικό Πάρκο Χανίων

Το Βοτανικό Πάρκο των Χανίων είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κρήτης για τους λάτρεις των φυτών, χάρη στην μεγάλη ποικιλία φυτών, βοτάνων και ζώων.

Βρίσκεται στα Κρητικά Λευκά Όρη (Ομαλός), 25 χλμ. από τα Lotos Πολυτελή Διαμερίσματα, και καταλαμβάνει έκταση 20 στρεμμάτων με φυτά που προέρχονται από τρία εντελώς διαφορετικά κλίματα. Μεσογειακό, τροπικό και υποτροπικό.

Το Πάρκο αναβίωσε στην περιοχή μετά από μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το 2004 και που κατέστρεψε κάθε είδος φυτού. Τώρα, το Βοτανικό Πάρκο είναι γεμάτο μεσογειακά δέντρα, αμπελώνες και αρωματικά βότανα που μαγεύουν τον επισκέπτη.

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε αυτό το Πάρκο γιατί η πλειονότητα των λουλουδιών και των δέντρων έχει ανθίσει και μπορείτε να παρατηρήσετε τις διαφορές όλων των ειδών.
Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα μονοπάτια πεζοπορίας σε όλο το Πάρκο και ετικέτες σε κάθε φυτό, βότανο ή δέντρο με περιγραφές του είδους μαζί με χρήσιμες πληροφορίες. Καθώς περπατάτε γύρω από τις κερασιές, τον τροπικό ή τον κήπο εσπεριδοειδών, θα συναντήσετε μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη όπου ζουν διάφορα άγρια πτηνά, πάπιες, πεταλούδες, παγώνια και ζώα αγροκτήματος, όπως γαϊδούρια ή άγρια κατσίκια.

Μια εκδρομή στο Πάρκο είναι πολύ εκπαιδευτική και διασκεδαστική τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους καθώς μαθαίνουν πολύ νέες πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα του κρητικού κλίματος.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η καλύτερη στιγμή για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας είναι νωρίς το πρωί, αποφεύγοντας την έντονη ζέστη και έχοντας την ευκαιρία να ολοκληρώσετε την εμπειρία σας με ένα εξαιρετικό γεύμα στο εστιατόριο του πάρκου. Το γεύμα παρασκευάζεται από τοπικά προϊόντα που προέρχονται από το ίδιο το πάρκο.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ