Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Για όλους εσάς που σας αρέσει η Τέχνη και ο Πολιτισμός, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων!

Τα Lotos Πολυτελή Διαμερίσματα αγαπούν τον Πολιτισμό και την Τέχνη. Αυτός είναι ένας λόγος που θα βρείτε εξαιρετικούς αυθεντικούς φωτογραφικούς πίνακες στα διαμερίσματά μας, Ιθάκη και Αμφιθέα, από τον διεθνούς φήμης φωτογράφο Νίκο Μπασιά.
Οι ιδιοκτήτες γνωρίζοντας από Τέχνη, όντας και οι ίδιοι καλλιτέχνες, σας συνιστούν ανεπιφύλακτα μία επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη στα Χανιά.

Εσωτερικό της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων αποτελεί έναν μοναδικό χώρο πολιτισμού που φιλοξενεί έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών και ντόπιων καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από το 18ο αιώνα έως σήμερα.

Αποτελεί κέντρο ευρύτερης πολιτιστικής δημιουργίας, αναπτύσσει αξιόλογη εκδοτική δραστηριότητα ενώ εκτός της μόνιμης συλλογής, διοργανώνει και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, ομιλίες, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δραστηριότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στεγάζεται στην αρχή της οδού Χάληδων, η οποία οδηγεί στο Ενετικό Λιμάνι, στο Μέγαρο Κούνδουρου. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο που οικοδομήθηκε το 1910, τυπικό δείγμα Νεοκλασικής Ελληνικής Αρχιτεκτονικής των εμπορικών και βιομηχανικών κτιρίων που κατασκευάζονταν στα τέλη του 19ου και τις αρχές 20ου αιώνα.

Εσωτερικό της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων

Το κτίριο ανακαινίστηκε και η λειτουργία Πινακοθήκης ξεκίνησε στις αρχές του 2003. Εντυπωσιακή είναι και η εσωτερική ανακαίνιση του κτιρίου από συνδυασμό ξύλου και μέταλλο.

Διαθέτει μια αξιόλογη συλλογή, περί τα 700 έργα, ζωγραφικής και χαρακτικής καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως οι Δημήτρης Μυταράς, Σπύρος Βασιλείου, Βάσω Κατράκη, Δημήτρης Γαλάνης, Σπυρίδων Βικάτος, Ανδρέας Γεωργιάδης, αλλά και αρκετών Χανιωτών και Κρητικών καλλιτεχνών.

Και θυμηθείτε, μια φωτογραφία ή μία ζωγραφιά είναι σαν μια γουλιά καλού κρασιού: μένει μόνιμα στην καρδιά σας!

Οδηγίες - Χάρτης