Δημοτικός Κήπος και το Ρολόι

Δημοτικός Κήπος και το Ρολόι

Ο Lotos Πολυτελή Διαμερίσματα σας προτείνει μία ωραία βόλτα στο κέντρο των Χανίων, στον Δημοτικό Κήπο, (ευρέως γνωστός ως "Κήπος") και το Ρολόι.

Ο Δημοτικός Κήπος είναι ένα πανέμορφο μέρος για περίπατο και αναψυχή στο κέντρο της πόλης των Χανίων και βρίσκεται ανάμεσα στην Ανδρέα Παπανδρέου και στην οδό Τζανακάκη.
Πρόκειται για ένα έργο του φιλέλληνα Reouf Pasa που σχεδιάστηκε το 1870 σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και φυτεύτηκε με πολλά αειθαλή φυτά και δέντρα υπό την επίβλεψη και την ευθύνη του ίδιου του Πασσά.

 Ο Δημοτικός Κήπος Χανίων με πολλά αειθαλή φυτά και δέντρα

Στον Δημοτικό Κήπο λειτουργεί ένα ιστορικό καφενείο. Το αρχικό καφενείο χτίστηκε κατά την δημιουργία του Κήπου το 1870. Ήταν ένα καλαίσθητο κιόσκι με πέργκολες εξωτερικά και κολώνες, που στο τελείωμα τους είχαν σχήμα άρπας. Το σημερινό κτίριο του καφέ χρονολογείται από το 1936. Έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί κανονικά.

Το ιστορικό καφενείο «Κήπος»

Στην γωνία του Δημοτικού Κήπου λειτουργεί καλοκαιρινός κινηματογράφος. Κάθε καλοκαίρι προβάλει ποιοτικές ταινίες της 7ης τέχνης στο γοητευτικό αυτό περιβάλλον του Κήπου.

Ο πύργος του ρολογιού της πόλης βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Δημοτικού Κήπου. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1924 και έληξε το 1927, σχεδιάστηκε από τον τοπικό μηχανικό Δ. Κολλάρη και αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα κτίρια της πόλης των Χανίων.


Οδηγίες - Χάρτης