Παραλία Αγίων Αποστόλων

Παραλία Αγίων Αποστόλων

Οι Άγιοι Απόστολοι Χανίων, είναι φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται 11χλμ. δυτικά από τα Lotos Luxury Apartments και αποτελεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Το όνομα προέρχεται από την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, που είναι χτισμένη σε μικρή χερσόνησο, από όπου μπορεί ο επισκέπτης να αγναντέψει προς το Κρητικό Πέλαγος και να απολαύσει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Στους Αγίους Αποστόλους, οι τρεις χερσόνησοι δημιουργούν τέσσερεις αμμώδεις κόλπους με ρηχή θάλασσα και κρυστάλλινα νερά, ιδανικούς για οικογένειες με μικρά παιδιά.
Ο πρώτος μεγάλος κόλπος στην δυτική του άκρη ονομάζεται «Καλαμάκι» , συνεχίζει ανατολικά και ονομάζεται «Γλάρος» και μετά στην ανατολικότερη άκρη του κόλπου ονομάζεται «Παραλία των Αγίων Αποστόλων». Η δεύτερη και η τρίτη παραλία προς τα ανατολικά ονομάζονται και αυτές «Παραλία των Αγίων Αποστόλων» ενώ η τέταρτη και ποιο ανατολική ονομάζεται παραλία της Χρυσής Ακτής .
Όλες οι παραλίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και μπορείτε να τις επισκεφθείτε και με τα πόδια.

Η παραλία των Αγίων Αποστόλων με drone από ψηλά

Και οι τέσσερις παραλίες, «βλέπουν» σε διαφορετικές κατευθύνσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διαλέξει όταν φυσάει, παραλία με κύμα ή χωρίς κύμα.

Οι παραλίες των Αγίων Αποστόλων Χανίων, φιλοξενούν εγκαταστάσεις beach volley και ρακέτας, παρέχοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να συνδυάσει το κολύμπι και με άλλες δραστηριότητες.

Η δεύτερη προς τα Ανατολικά παραλία των Αγίων Αποστόλων

Δίπλα στις σπάνιας φυσικής ομορφιάς παραλίες των Αγίων Αποστόλων εκτείνεται το Άλσος της περιοχής, που αποτελείται κυρίως από πεύκα και ευκαλύπτους και το οποίο αποτελεί τον κυριότερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης.
Ο χώρος αυτός προσφέρεται για ήσυχους περιπάτους, πεζοπορία, ποδηλασία, γυμναστική, ακόμα και για …πικ-νικ.

Υπάρχει άφθονος χώρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

 

Οδηγίες - Χάρτης