
Γαρίδες σαγανάκι
Συνταγή από την Κα Ευαγγελία, για να φτιάξετε εύκολα ένα από τα πλέον καλοκαιρινά (και όχι μόνο) φαγητά στην πιο λαχταριστή του εκδοχή! Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά, θα το λατρέψετε.
Υλικά:
- 800-1.000 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (καλύτερα με τις ουρές)
- 2 ντομάτες μέτριες (250-350 γρ.) το καλοκαίρι ή μισό κουτί αποφλοιωμένο ντοματάκι τις άλλες εποχές - αν θέλετε προσθέτετε και μερικά ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 ξερή πιπερίτσα τσίλι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 χούφτα φρέσκο, πλατύφυλλο βασιλικό (ή μαϊντανό)
- 200 γρ. τριμμένη φέτα
- Μισό ποτηράκι ούζο
- Λίγο ταμπάσκο ή μπούκοβο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι την πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωριδίτσες, το σκόρδο και το τσίλι και πριν ροδίσει το σκόρδο προσθέτουμε την ντομάτα, το ούζο, το βασιλικό ή το μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
Όταν σφίξει λίγο η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά.
Τελευταία προσθέτουμε τη φέτα, για πολύ λίγο μέχρι να λιώσει κάπως.
Εναλλακτικά στο στάδιο πριν να ρίξουμε τη φέτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ και το αφήνουμε.
Λίγο πριν την ώρα του φαγητού, ρίχνουμε τη φέτα από πάνω και ψήνουμε 5-10 λεπτά στο φούρνο να λιώσει λίγο το τυρί.
Μικρό μυστικό:
Αν θέλετε, μπορείτε να τσιγαρίσετε μαζί με το σκόρδο και 1 ψιλοκομμένο, ξερό κρεμμύδι.
Απολαύστε το, στο μπαλκόνι των Lotos Luxury Apartments, μαζί με ένα ποτήρι καλό παγωμένο λευκό κρασί!
.