Γεμιστά

Γεμιστά

Μερίδες: 4-5
Προετοιμασία: 15 '
Χρόνος: 1 - 1.10΄ ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Η καλύτερη ελληνική συνταγή για γεμιστά με ρύζι. Νηστίσιμο φαγητό λαδερό, χωρίς κιμά, που πρέπει να δοκιμάσετε! Νοστιμιά σαν τα σπιτικά γεμιστά της Κας Ευαγγελίας στο ταψί δεν υπάρχει.

Όταν τα έφτιαχνε στην κουζίνα γινόταν πόλεμος. Άλλος άρπαζε τις παραγεμισμένες κατακόκκινες ντομάτες, άλλος τις πιπεριές και άλλος έκανε βούτες στη σάλτσα.

Αυτό το καλοκαίρι ξεκινήστε και εσείς να φτιάξετε τα γεμιστά της Κας Ευαγγελίας. Το αποτέλεσμα θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.

Υλικά Συνταγής

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 κ.σ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας. Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι

Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.

Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).

Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.

Η Δανάη και τα Lotos Πολυτελή Διαμερίσματα σας αποκαλύπτουν και μικρά μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα:

  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να γεμίσουμε και μελιτζάνες, κολοκύθια, κολοκυθανθούς καθώς και μερικά τρυφερά αμπελόφυλλα, γεμισμένα όλα με το ίδιο μείγμα.
  2. Στα γεμιστά με ρύζι μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρι και σταφίδες, που ταιριάζουν πολύ.
  3. Η συνταγή λειτουργεί καλύτερα με μικρομεσαίου μεγέθους πιπεριές και ντομάτες και όχι με μεγάλες, τόσο στις μερίδες, όσο και στη γευστική ισορροπία μεταξύ εξωτερικού περιβλήματος και γέμισης στη κάθε μπουκιά.