Σοκολατάκια με καρύδι και μανταρίνι
Ένα πολύ εύκολο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!!
Μερίδες: 30 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: Αρκετά ακριβό
Υλικά:
- 5 μεγάλα μανταρίνια
- 150 ml χυμός φρέσκου μανταρινιού
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 20 γρ. κακάο
- 50 γρ. φρυγανιά
Για το γλάσο
- 400 γρ. κουβερτούρα
Παρασκευή:
Τρίβουμε τα καρύδια μέτρια.
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια.
Τα στύβουμε και παίρνουμε τον χυμό τους.
Μετά αφαιρούμε τις φλούδες τους, τις αλέθουμε στο μίξερ και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε πότε πότε με ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να γίνει σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μείγμα μας για τα σοκολατάκια με καρύδια, από την κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μείγμα και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε ένα κομμάτι σε μέγεθος σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαλάκι ή μπαστουνάκι ή ότι σχήμα θέλουμε. Κάθε φορά, πριν πιάσουμε το κομματάκι από το μείγμα, βουτάμε τα δάχτυλά μας στο κονιάκ.
Αραδιάζουμε τα μπαλάκια σε λαδωμένο ταψί ή λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε ένα ένα τα μπαλάκια προσεκτικά στο μπεν-μαρί μέσα στην λιωμένη σοκολάτα.
Τα βγάζουμε από το μπεν-μαρί χρησιμοποιώντας πιρούνι και κουτάλι.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί (ή πάνω σε λαδόχαρτο).
Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Απολαύστε τα!!