Ελαφονήσι

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς), είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να περπατήσετε μέσα στο νερό.

Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία από την σκόνη θρυμματισμένων κοχυλιών.
Η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται με τα πεντακάθαρα αβαθή νερά σε αυτό το εξωτικό μέρος έχουν όμορφα χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις του τιρκουάζ, του μπλε και του γαλάζιου.

bird-eye-of-elafonisi-chania-crete-greece

Για αρκετά μέτρα από την παραλία, το βάθος της θάλασσας είναι περίπου κάτω από το γόνατο, γεγονός που καθιστά τον προορισμό αυτό ιδανικό για παιδιά. Θα πρέπει να πάτε αρκετά μέσα για να μην πατάτε.
Προσφέρεται για να παίξετε ρακέτες και βόλεϊ κυριολεκτικά μέσα στο νερό.

Προσοχή!
Απαγορεύεται να πάρετε μαζί σας την ρόζ άμμο.

Ο Lotos Πολυτελή Διαμερίσματα σας προτείνει, επιστρέφοντας στα Χανιά, να κάνετε μία στάση στο μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας που χρονολογείται από το 17ο αιώνα.

 Chrysoskalitissa-monastery-lotos-apartments

Όταν επισκεφθείτε τη μικρή εκκλησία μέσα στο μοναστήρι, μην ξεχάσετε να θαυμάσετε την αγιογραφία της “Κοιμήσεως της Θεοτόκου”, η οποία εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε πριν από 1.000 χρόνια περίπου.

Μικρό μυστικό:

Στην διαδρομή από τα Lotos Πολυτελή Διαμερίσματα προς το Ελαφονήσι κάντε μία μικρή στάση στους Κομόλιθους στην Ποταμίδα .
Οι Κομόλιθοι (ή Κωμόλιθοι) είναι ένα από τα πιο παράξενα και συνάμα όμορφα γεωλογικά φαινόμενα που μπορεί να συναντήσει κανείς στη δυτική Κρήτη.
Ιδίως αν σας αρέσει η φωτογραφία μην το χάσετε.

 

Οδηγίες - Χάρτης