Σαλάτα με ρεβύθια και καπνιστή ρέγγα

Σαλάτα με ρεβύθια και καπνιστή ρέγγα

Υλικά: για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Είναι μία συνταγή που η Κα Ευαγγελία αγαπούσε πολύ και την έφτιαχνε συχνά στο σπίτι, στον Λωτό. Πρόκειται για ένα υπέροχο πιάτο που όλες οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 3 φιλέτα καπνιστή ρέγγα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι

Διαδικασία

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τα βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά στη χύτρα. Υπολογίστε αντίστοιχα το χρόνο αν πρόκειται να τα βράσετε σε κανονική κατσαρόλα. Τα στραγγίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε τα φιλέτα της ρέγγας σε μέγεθος «μπουκιάς» και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές ψιλοκομμένες, την κάπαρη, τα κρεμμυδάκια και τέλος βάζουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού για άρωμα. Πασπαλίζουμε με πάπρικα, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε λάδι και ξύδι κατά βούληση.

Μικρό μυστικό: Την ρέγγα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γαύρο μαρινάτο, λακέρδα ή τόνο.