Σούγια

Σούγια

Η Σούγια είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό στην νότια ακτή της δυτικής Κρήτης, στο νομό Χανίων και απέχει 65 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.

Αν θέλετε μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Λιβυκού πελάγους, ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο της Νότιας Κρήτης, παρεϊστικη ατμόσφαιρα, ανεμελιά, χαλαρές διακοπές και πεζοπορία σε όμορφα μονοπάτια, τότε η Σούγια είναι ο απόλυτος προορισμός σας.

Για να πάτε στη Σούγια από τα Χανιά θα ακολουθήσετε το δρόμο προς Αλικιανό. Ο δρόμος είναι στενός και έχει πολλές στροφές αλλά η διαδρομή είναι πανέμορφη και θα σας αποζημιώσει.
Ο δρόμος περνάει από τον κάμπο με τις πορτοκαλιές στον Αλικιανό, ανεβαίνει στα βουνά, περνάει από το χωριό Αγία Ειρήνη, απ’ όπου αρχίζει το ομώνυμο καταπράσινο φαράγγι που φτάνει σχεδόν μέχρι τη Σούγια, και στη συνέχεια μέσα από γραφικά χωριά και πλαγιές γεμάτες ελιές, βελανιδιές και καστανιές κατηφορίζει μέχρι τη Σούγια και τη νότια ακτή του Νομού Χανίων.

Η παραλία μήκους λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο, είναι αρκετά μεγάλη, και ακόμη και τις αργίες που έχει αρκετό κόσμο, η παραλία θα σας φανεί άδεια.
Αν θέλετε ανέσεις, η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες περίπου στο μέσον, μπροστά από τις καφετέριες και τις ταβέρνες.

Μπορείτε να συνδιάσετε την εκδρομή σας με μία επίσκεψη στην Αρχαία Λισσό αλλά και με μία πεζοπορία στο πανέμορφο Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.


χάμπουργκερ-και-ντάκος-στο-Lotos-Seaside-Hotel-and -cafe-in-Sougia

Για καλό καφέ η καλύτερη επιλογή είναι το Lotos cafe, ακριβώς μπροστά στην παραλία. Στο Lotos cafe θα βρείτε ακόμα υπέροχα σάντουιτς, γλυκές και αλμυρές κρέπες, δροσιστικούς φυσικούς χυμούς και ότι άλλο ποθεί η ψυχή σας.

Απολαύστε την γαλήνη του τοπίου και το απέραντο γαλάζιο, με το αγαπημένο σας ποτό στο Lotos καφέ στην Σούγια και αποδράστε από την πραγματικότητα!


ΟΔΗΓΙΕΣ- ΧΑΡΤΗΣ